Σανάτ Κουμάρα

sanat-kumaarΣύμφωνα με την εσωτερική γνώση, ο Σανάτ Κουμάρα είναι ένα ον που πριν από 18.5 εκατομμύρια χρόνια ενσαρκώθηκε στο αιθερικό πεδίο της γης. Στο Μύηση, Ανθρώπινη και Ηλιακή, η Alice Bailey μας λέει τα εξής για αυτόν: «Ο Πλανητικός Λόγος της γήινής μας διάταξης, ένα από τα Επτά Πνεύματα ενώπιον του Θρόνου, έλαβε φυσική ενσάρκωση και υπό τη μορφή τυο Σανάτ Κουμάρα, του Αρχαιου των Ημερών και του Κυρίου του Κόσμου, κατήλθε στον πυκνό αυτό φυσικό πλανήτη και παραμένει έκτοτε μαζί μας. Λόγω της ακραίας αγνότητας της φύσης Του και του γεγονότος ότι είναι (από την ανθρώπινη σκοπιά) σχετικά αναμάρτητος και συνεπώς ανίκανος να ανταποκριθεί σε οτιδήποτε επί του φυσικού πεδίου, ήταν αδύνατο να λάβει πυκνό φυσικό σώμα σαν το δικό μας και πρέπει να λειτουργεί στο αιθερικό Του σώμα. Είναι ο μέγιστος όλων των αβατάρ ή ερχόμενων (…)
O Arthur Powell, στο βιβλίο του Εσωτερική σύσταση του Ηλιακού Συστήματος αναφέρει τα εξής: «Σανάτ Κουμάρα, ο Νέος των δεκαέξι ανοίξεων, ο αιώνιος παρθένος. Το όνομα Κουμάρα είναι τίτλος που σημαίνει πρίγκηπας ή κυβερνήτης. Μαζί με άλλους, Αυτός ήρθε στη σφαίρα της Γης από το σχήμα εξέλιξης της Αφροδίτης, στη μέση της τωρινής τέταρτης περιστροφής και της τρίτης μητρικής φυλής, της λεμουριανής. Οι λόγοι της άφιξής Του ήταν να τονώσει τη νοητική εξέλιξη, να ιδρύσει τη μυστική ιεραρχία της Γης, να αναλάβει τη διεύθυνση της γήινης σφαίρας.»
Μαζί με τον Σανάτ Κουμάρα, ήρθαν και άλλες οντότητες από τη σφαίρα της Αφροδίτης, περίπου 105 στον αριθμό, που αποτέλεσαν τον πυρήνα της Μυστικής Ιεραρχίας, το φυσικό κέντρο της οποίας (στο αιθερικό επίπεδο) είναι η μυθική Σαμπάλλα στην έρημο Γκόμπι. Ο ίδιος ο Σανάτ Κουμάρα θεωρείται ότι βρίσκεται σε διαρκή τηλεπαθητική επικοινωνία με τον Ηλιακό Λόγο, του οποίου αποτελεί αντανάκλαση και από τον οποίο δέχεται και διανείμει τις Επτά Ακτίνες, τόσο στους υπόλοιπους Κυρίους της Φωτιάς όσο και στην ανθρωπότητα.
O Αρχαίος των Ημερών, παρά το ότι η ηλικία Του μετράει μερικά εκατομμύρια χρόνια, έχει την εμφάνιση νεαρού αγοριού 16 ετών και είναι ο Μεγάλος Μυσταγωγός που επιθέτει τη Ράβδο σε εκείνους που λαμβάνουν τις ανώτερες μυήσεις, δηλαδή από την 3η μύηση και έπειτα.
Κάθε χρόνο, στην Πανσέληνο του Μαϊου, ο Σανάτ Κουμάρα και η υπόλοιπη Ιεραρχία λαμβάνουν μέρος στο λεγόμενο «φεστιβάλ του Βεσάκ» κάπου στο νότιο Θιβέτ, μια τελετή κατά την οποία διοχετεύεται η ενέργεια του Ηλιακού Λόγου στην ανθρωπότητα.
Η κάθοδός Του στη Γη συνοδεύτηκε από τη μετατροπή των ζωανθρώπων σε νοήμονες ανθρώπους αλλά υπήρξε μια γενικότερη επιτάχυνση της Εξέλιξης στα 4 βασίλεια της Γης. Ο Σανάτ Κουμάρα είναι Θεός στην επικράτειά του αλλά δεν είναι παρά η αντανάκλαση του Ηλιακού Λόγου, ο οποίος κι αυτός με τη σειρά Του δεν είναι παρά η αντανάκλαση κάποιου ασύλληπτα μεγαλύτερου ακόμη κι από Αυτόν και όλοι μαζί δεν είναι παρά «μόρια σκόνης μπροστά στο Απόλυτο Ον».

Advertisements

8 Σχόλια (+add yours?)

 1. Φερενίκη
  Ιον. 11, 2009 @ 19:15:00

  Τι είναι η Μυστική Ιεραρχία της Γης κ το σχήμα εξέλιξης της Αφροδίτης? Σε σχέση με τον Σανάτ Κουμάρα, ο Ιησούς Χριστός ποιός είναι?
  Αν η Ψυχή είναι μία, κάθε υποομάδα ψυχών (όπως αυτή των ανθρώπων στη γη) ανήκει στον Λόγο της (στην περίπτωσή μας στον Σανάτ Κουμάρα) και οι Λόγοι μαζί (7 είναι?) ανήκουν στο απόλυτο Ον?
  Επιμένω να μην καταλαβαίνω γιατί διασπάστηκε τόσο πολύ η Ψυχή. Μήπως με τη διάσπαση, εξέλιξη των θραυσμάτων κ επανένωση επιτευχθεί επέκταση?? Δηλ. ακόμα και το Απόλυτο Ον θέλει/επιθυμεί να διευρυνθεί?..

 2. Φερενίκη
  Ιον. 11, 2009 @ 19:26:59

  Κουμάρα σημαίνει Κύριος ή Κυβερνήτης. Σανάτ, τι σημαίνει? Σαμπάλλα κ Καμπάλλα έχουν κάτι κοινό?
  Η χριστιανική γιορτή του Πάσχα, γίνεται μετά την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας, έχει αυτό κάποια σχέση με το φεστιβάλ του Βεσάκ?
  Οι ηγέτες των θρησκειών (π.χ. Πάπας, Πατριάρχες,επίσκοποι κλπ), είναι άνθρωποι που έχουν λάβει ανώτερες μυήσεις από τον Σανάτ Κουμάρα και βρίσκονται στην ορατή ιεραρχία υπηρετώντας την αόρατη?

 3. axieros
  Ιον. 18, 2009 @ 20:56:19

  Οι ηγέτες των θρησκειών (π.χ. Πάπας, Πατριάρχες,επίσκοποι κλπ), είναι άνθρωποι που έχουν λάβει ανώτερες μυήσεις από τον Σανάτ Κουμάρα και βρίσκονται στην ορατή ιεραρχία υπηρετώντας την αόρατη?
  Όχι αγαπητή Φερενίκη οι ηγάτες των θρησκειών είναι εκλεγμένοι με κριτήρια που απέχουν παρασάγκας απο τις μυήσεις ώστε να υπηρετούν την ορατή ή την αόρατη ιεραρχία

 4. Φερενίκη
  Ιον. 23, 2009 @ 09:59:16

  Ευχαριστώ αγαπητέ Αξίερε.
  Εννοείς ότι λείπει εντελώς από τις θρησκείες (ή τουλάχιστον από την ιεραρχία τους) η πνευματικότητα? Πως έχουν απομείνει μόνο τα ‘ιερά μυστήρια’ και τα ‘τυπικά’ κ οι διάφορες ‘ακολουθίες’ που όμως είναι κενές πνεύματος??
  Μου φαίνεται ακραίο.
  Την ορατή ιεραρχία, αυτό που αντιλαμβάνομαι ως εκκλησιαστική ιεραρχία / μην ξεχνάς, δεν γνωρίζω τις διδαχές του εσωτερισμού / νομίζω πως το υπηρετούν. Αυτοί οι ίδιοι είναι η εξωτερική/ορατή ιεραρχία, έτσι δεν είναι?? Αυτή δεν έχει καμία σχέση με την αόρατη??
  Πάλι δυσκολεύομαι να το καταλάβω. Δυσκολεύομαι να αντιληφθώ γιατί η αόρατη, εσωτερική ιεραρχία μπορεί να αφήνει να σφετερίζονται την διακονία της διακονούμενοι και βλάπτοντας την ψυχή, τον άνθρωπο??

 5. axieros
  Ιον. 23, 2009 @ 21:06:05

  Αγαπητή Φερενίκη
  είμαι η axieros, δανείστηκα το όνομα της Μεγάλης Μητέρας Θεάς, των Καβείρων.
  Ρωτάς γιατί η αόρατη, εσωτερική ιεραρχία μπορεί να αφήνει να σφετερίζονται την διακονία της διακονούμενοι και βλάπτοντας την ψυχή, τον άνθρωπο?? Η απάντηση είναι τόσο απλή που πιό απλή δεν γίνεται, η ελεύθερη βούληση, το δώρο που δόθηκε στον άνθρωπο, αλλά αυτός κατάφερε να το μετατρέψει σε κατάρα από ευλογία που είναι

 6. Φερενίκη
  Ιον. 25, 2009 @ 10:02:06

  Ναι, αγαπητή Αξίερος (μου φαίνεται αλλόκοτη η θηλ κατάληξη σε -ος, παρόλο που την αναγνωρίζω ως σωστή), συμφωνώ για την ελεύθερη βούληση.
  Όμως, αυτή την ελεύθερη βούληση ποιό πνεύμα, ποιά ψυχή την εμφορεί??
  Και πώς επιτρέπεται η ελεύθερη βούληση κάποιων να σκοτεινιάζει το σύνολο? Ή μήπως δεν το σκοτεινιάζει? Ή μήπως εντάσσεται κι αυτή στο σχέδιο της Ψυχής?? Τον λόγο φυσικά ούτε που τον υποπτεύομαι. Ωστόσο έχω την αίσθηση πως ο,τιδήποτε, οσοδήποτε σκοτεινό και αν φαίνεται, εν τέλει για το Φως (για τον Θεό) δουλεύει, εν γνώσει ή αγνοία, συνειδητά ή ασυνείδητα.

 7. ΑΚΕΝΑΤΟΝ
  Οκτ. 17, 2009 @ 15:17:12

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΑΜΠΑΛΑ?Η ΛΕΥΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ?ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ?ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ?ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΤΧΟΥΜΙ ΤΟΝ ΣΑΝΑΤ ΚΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ?

 8. fireoffohat
  Οκτ. 17, 2009 @ 20:27:44

  Εξαρταται απο το τι εννοεις οταν λες «κατι χειροπιαστο»…πως οριζεις το «χειροπιαστο»;

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: