Ένας ακόμη αστικός θρύλος μας έρχεται από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Πρόκειται για μια ιστορία που, όπως θα δείτε, έχει εμπνεύσει πλήθος ταινιών του Χόλυγουντ. Το θέμα μας είναι το Boy Scout Lane, ένα ερημικό αδιέξοδο που βρίσκεται στο Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών, στην περιοχή Stevens Point, όχι μακριά από τις πόλεις Clintonville και Marion, μέσα σε μια δασική έκταση.
Ας δούμε όμως την ιστορία που συνοδεύει εκείνον τον καταραμένο κατά τους Αμερικανούς δρόμο.

 Περίπου τη δεκαετία του 1950 ή του 1960 μια ομάδα προσκόπων κατασκήνωσε στην περιοχή προκειμένου μέσα από διάφορες δραστηριότητες να συγκεντρώσουν χρήματα από δωρεές. Την ίδια νύχτα λοιπόν ο Αρχηγός τους τους σκότωσε έναν προς έναν και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με απαγχονισμό σε μια ιτιά.
Σε μια από τις πολλές παραλλαγές της ιστορίας, οι πρόσκοποι σκοτώθηκαν από τον παράφρονα οδηγό του λεωφορείου, ενώ σε κάποιες άλλες οι πρόσκοποι είτε σκοτώθηκαν σε τροχαίο είτε από μια πυρκαγιά που κατά λάθος ξεκίνησαν. Λέγεται μάλιστα πως στην εκδοχή της δολοφονίας δυο από τα παιδιά σώθηκαν και περιπλανήθηκαν στο δάσος αλλά πέθαναν από το κρύο, ενώ μια τελευταία παραλλαγή θέλει τους προσκόπους να εξαφανίζονται, χωρίς κανείς από τότε να μάθει τι ακριβώς τους συνέβη, οπότε και όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά.
Η περιοχή έκτοτε θεωρείται ως στοιχειωμένη και ο κόσμος αναφέρει ότι υπάρχει έντονη η αίσθηση ότι κάποιος σε παρακολουθεί. Επίσης, αναφέρονται ήχοι από σπασμένα κλαδιά που πολλές φορές μοιάζουν να περικυκλώνουν τον επισκέπτη, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για θέαση φασματικών μορφών και λεωφορείων, καθώς επίσης και για φώτα που μοιάζουν με φανάρια μέσα στο δάσος.
Παρόλα αυτά, στην περιοχή δεν έχουν επίσημα καταγραφεί θανατηφόρες πυρκαγιές, εξαφανίσεις ή εγκλήματα που να σχετίζονται με τον παραπάνω μύθο.
Advertisements