Λυπάμαι που αναγκάζομαι να διακόψω τη φυσιολογική θεματολογία του ιστολογίου αυτού για να ασχοληθώ με ανοησίες, ωστόσο αυτός ο χώρος εδώ μου επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση και αναγκαστικά θα τον χρησιμοποιήσω για να ακουστεί η άποψή μου.
Χθες μου επιβλήθηκε ban από το φόρουμ της κοινότητας του Μεταφυσικού, στην οποία συμμετείχα για μερικά χρόνια φτάνοντας μέχρι και να γίνω μέλος της ομάδας Gateway, οπότε και αναγκάστηκα σε παραίτηση για λόγους που έχω αναφέρει σε παλιότερο κείμενο και που δεν υπάρχει λόγος να επισημάνω ξανά. Θα αρκεστώ να αναφέρω όμως ότι ένας από τους σημαντικότερους λόγους ήταν ο εκβιαστικός τρόπος με τον οποίο μου ζητήθηκε να υποστηρίξω – ψηφίσω την απομάκρυνση ενός μέλους της κοινότητας, για λόγους που ήταν απόλυτα άσχετοι με τη συμμετοχή του στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Εκβιασμούς δεν δέχομαι από κανέναν, όπως δεν αντέχω και την υποκρισία, οπότε θέλησα να φύγω χωρίς προβλήματα, όσο πιο αθόρυβα γινόταν, όταν όμως διαπίστωσα την τάση κουκούλωσης του θέματος και τους μηχανισμούς προπαγάνδας που είχαν κινηθεί εναντίον μου από συγκεκριμένο μέλος της εν λόγω ομάδας, τότε αναγκάστηκα να παραθέσω τους ουσιαστικούς λόγους απομάκρυνσης, οι οποίοι άμεσα αφαιρέθηκαν από την ιστοσελίδα, παρότι δεν αντίβαιναν στους κανονισμούς λειτουργίας, μιας και ήταν αληθείς και αξιοπρεπείς.
Στη συνέχεια για μερικούς μήνες δεν συμμετείχα καθόλου αλλά η ανάγκη μου να συνδιαλέγομαι με γνωστούς και φίλους από εκεί μέσα, με ώθησε να συμμετάσχω ξανά, με το γνωστό μου ύφος της τήρησης των κανόνων αλλά σαφώς λιγότερο πλέον ευγενικός και πολύ περισσότερο αληθινός. Συγκεκριμένο άτομο της διαχειριστικής ομάδας, εκείνο που βρίσκεται ως ιθύνων νους πίσω από όλες αυτές τις συμπεριφορές, μεθόδευσε την απομάκρυνσή μου, την οποία φαντάζομαι πως μόνος του αποφάσισε και μόνος του εκτέλεσε τελικά. Πρόκειται για το ίδιο άτομο που επιστρατεύοντας τις ανόητες μεθόδους της προπαγάνδας στην οποία δεν μπορούσα να απαντήσω, επιτέθηκε αρκετές φορές στο προσωπικό μου ιστολόγιο με σχόλια και επεξεργασμένες στο photoshop εικόνες προσβλητικές αλλά και με σχόλια που απέστειλε σε προσωπικό μήνυμα στο μεταφυσικό μου προφίλ. Έχω αποδείξεις ότι είναι αυτός; Όχι, αν ζητάει κανείς αποδείξεις μέσω i.p ή άλλων συναφών που εγώ δεν κατέχω. Γνωρίζω όμως καλά, από την εποχή που ήμουν μέλος στην εν λόγω ομάδα, πως το άτομο αυτό χρησιμοποιούσε ίδιες ακριβώς μεθόδους επίθεσης σε site, ομάδες και ιστολόγια που ο ίδιος θεωρούσε ως ανταγωνιστικά. Γνωρίζω πως παρακολουθούσε τη θεματολογία πολλών από αυτά και όταν διαπίστωνε καβγά, συμμετείχε με ψευδώνυμα προκειμένου να εντείνει την αναταραχή. Το έχω δει να συμβαίνει και δεν μου άρεσε διότι δεν αντιλαμβάνομαι εγώ ως εχθρικές τις ιστοσελίδες που έχουν την ίδια θεματολογία με εμένα.
Σε ό,τι αφορούσε στον τρόπο λειτουργίας της δική τους ιστοσελίδας, υπήρξε πάντοτε δεσποτικός, παρασέρνοντας ουσιαστικά ολόκληρη την ομάδα σε εκείνο που αυτός επιθυμούσε. Και αν μέχρι πρότινος θεωρούσα εκείνον υπεύθυνο για μια σειρά από διαγραφές μελών και πάσης φύσεως μεθοδεύσεις, τώρα είναι που θεωρώ ολόκληρη την ομάδα συνυπεύθυνη διότι δεν φρόντισε ποτέ να τον περιορίσει, γνωρίζοντας αυτές του τις δραστηριότητες. Και από αυτή την άποψη, υπεύθυνος υπήρξα κι εγώ για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, διότι γνώριζα πως χρησιμοποιεί τις γνώσεις που μέσω κουτσομπολιού συγκέντρωνε για διάφορους χρήστες με σκοπό να τις χρησιμοποιήσει οποτεδήποτε κατά την άποψή του οι συγκεκριμένοι αποτελούσαν «πρόβλημα» στη λειτουργία του φόρουμ.
Ο ίδιος ξέρω καλά πως έχει επιστρατεύσει όση προπαγάνδα γνωρίζει προκειμένου να παρουσιαστεί ως το θύμα της επίθεσης αλλά έστω και αν υπάρχει μόνο ένας ο οποίος να γνωρίζει τη δραστηριότητά μου εκεί μέσα όσο παρέμεινα, καθώς και αν με γνωρίζει προσωπικά, θα θυμάται το μετριοπαθές του χαρακτήρα μου και την ειλικρινή μου αγάπη για τη μεταφυσική και τους κλάδους της. Θα θυμάται ότι υπήρξα συγκαταβατικός, «πυροσβεστήρας» στις διαμάχες, άτομο που ασχολούνταν με την αρθρογραφία και τη λογοτεχνία του φανταστικού, χωρίς να εμπλέκομαι σε βικτωριανού τύπου μηχανορραφίες, στις οποίες ο εν λόγω θεωρεί πως ειδικεύεται. Όσες πληροφορίες έμαθαν για μένα εκείνοι που δνε με γνωρίζουν από το άτομο αυτό, είναι σαφώς ψευδείς και αβάσιμες, διότι αν έμπαινα στον κόπο να συγκεντρώσω κι εγώ μερικούς από αυτούς, όπως έκανε εκείνος στο Στέκι και να τους γνωστοποιούσα όσα ξέρω για τις δραστηριότητές του, τότε η γνώμη τους σαφώς και θα άλλαζε. Δεν προτίθεμαι να κάνω κάτι τέτοιο, δεν επιθυμώ να υποβιβάσω τον εαυτό μου στο δικό του επίπεδο.
Το ban δεν με στενοχώρησε ούτε με εξέπληξε ούτε και με εκνεύρισε. Συνηθίζω να δέχομαι εκείνα που έρχονται με την πεποίθηση πως είναι για καλό που συμβαίνουν. Προσπάθησα δυο φορές στο παρελθόν, με την πιο πρόσφατη χθες το μεσημέρι να έρθω σε επικοινωνία μαζί του ώστε να ειπωθούν κάποια πράγματα προς εκτόνωση ενός κλίματος που δεν προξένησα ουσιαστικά εγώ και ο καθένας να τραβήξει το δρόμο του, μιας και δεν αισθάνομαι κακία παρά τα όσα έχουν συμβεί αλλά οι πόρτες ήταν κλειστές. Δεν πειράζει. Δεν έχω κανένα λόγο να ντρέπομαι για τις πράξεις μου και δεν έχω τύψεις συνειδήσεως, όπως είμαι σίγουρος πως δεν έχει και η αντίθετη πλευρά. Είμαι πολύ απασχολημένος να ασχολούμαι με τη μεταφυσική, όπως και η άλλη πλευρά είναι επίσης απασχολημένη να ασχολείται με οτιδήποτε άλλο εκτός από μεταφυσική. Η συμμετοχή και η πρόκληση προστριβών σε άλλες σελίδες είναι φαντάζομαι μια κοπιαστική διαδικασία άλλωστε. Η συγκεκριμένη ομάδα μπορεί να μην είχε χρόνο να ασχοληθεί με τα μεταφυσικά, όπως γίνεται προφανές από την υποτονική κεντρική σελίδα άλλωστε, είχε όμως κάθε διαθέσιμο χρόνο ώστε να με θεωρήσει «πρόβλημα» στο οποίο έπρεπε να δοθεί η γνωστή σε αυτούς καλά λύση του ban. Είχε επίσης το χρόνο να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μου, να θεωρήσει ως ειρωνικές τις επισημάνσεις μου στο forum και να με κατηγορήσει ότι κυνηγάω φαντάσματα.
Δεν επιθυμώ την παρουσία των άρθρων μου στην κοινότητα του μεταφυσικού. Είτε ήταν καλά ή κακά γραμμένα, είτε σημαντικά ή ασήμαντα, απαιτώ από τη διαχειριστική ομάδα να τα αφαιρέσει από το site της άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση. Και όπως η συμμετοχή μου στο forum τους κρίθηκε ως ανεπιθύμητη, με τον ίδιο τρόπο δεν θα επιτραπεί ο σχολιασμός του ανωτέρω κειμένου από τους γνωστούς προπαγανδιστές που προέρχονται από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. Κατά τα άλλα δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα με τους χρήστες που συμμετέχουν εκεί και όσους από τότε θεώρησα ως φίλους, για μένα εξακολουθούν να διατηρούν την ιδιότητά τους αυτή, άσχετα με το αν πίστεψαν στις ανοησίες και διαστρεβλώσεις του προσώπου στο οποίο τόση ώρα αναφέρομαι. Ο καιρός θα τους αποδείξει πως δεν είμαι το κακό πρόβατο που προσπάθησαν να τους δείξουν.
Κλείνοντας την τελευταία μου επί του θέματος τοποθέτηση, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους αναγνώστες μου για τη συγγραφή ενός θέματος άσχετου με τον εσωτερισμό και τη μεταφυσική γενικότερα αλλά αν οι προκλήσεις της άλλης πλευράς συνεχιστούν, πράγμα που απεύχομαι, τότε θα αναγκαστώ να μιλήσω ξανά κι αυτή τη φορά όχι επί γενικού αλλά πολύ συγκεκριμένα.

Advertisements