Θα ήθελα να απευθυνθώ στους Εσωτεριστές και να τους διαβεβαιώσω κι εγώ, όπως τόσοι άλλοι πριν από εμένα, ότι οι προσπάθειές τους δεν πέφτουν στο κενό. Για καθέναν από αυτούς υπάρχει ένας επιτηρητής που συνδράμει τις προσπάθειές τους και ενισχύει τον αγώνα τους. Ας σημειωθεί ότι «εσωτεριστές» αποκαλώ όλους εκείνους τους άντρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως φυλής ή οποιασδήποτε άλλης χωριστικής ανθρώπινης κατάταξης ματώνουν προκειμένου να υπηρετήσουν τους άλλους, μέσα από την εκπαίδευση και μαθητεία του δικού τους εαυτού. Εσωτεριστής δεν είναι εκείνος που μελετά τα κείμενα αλλά εκείνος που βγάζει τις λέξεις μέσα από αυτά και καθεμιά από αυτές την κάνει ενεργό δράση, υποκινούμενη από Αγάπη διαμέσου της νοημοσύνης που του δόθηκε. Και δεν είναι περιττό να αναφερθεί ότι ο εσωτεριστής βρίσκεται υπεράνω θρησκειών και διδασκαλιών ακόμη και αν δείχνει μια ιδιαίτερη κλίση-προτίμηση-κατανόηση σε κάποια από αυτές, καθώς αυτό εξαρτάται και από άλλους παράγοντες. Πάνω από όλα όμως τον ενδιαφέρει το μέτρο της Αλήθειας την οποία μπορεί να αλιεύσει από παντού. Ο Εσωτεριστής, στα εκατοντάδες ετερόκλιτα κείμενα-γραφές-σχολές επιλέγει σαν τον γεωργό τον καλύτερο καρπό για το τραπέζι του και τα υπόλοιπα διακριτικά τα αφήνει στην άκρη χωρίς να τα κατακρίνει, χωρίς να τα δυσφημίζει αλλά με αγάπη κατανοεί ότι ζει σε έναν κόσμο πλάνης κι αυτός και οι αδερφοί του και περιμένει τη στιγμή της Σύνθεσης που θα επέλθει για όλους και τα πέπλα θα πέσουν. Όμοια εσωτεριστής είναι εκείνος που ενδεδυμένος το ράσο του χριστιανού μοναχού απομονώνεται σε μέρη μακρινά για προσευχή κι εξάσκηση με το Θιβετανό μοναχό, τον λάτρη της ελληνικής αρχαίας θρησκείας, τον άνθρωπο που ζει στον κόσμο και μέσα από τις δυσκολίες του μοχθεί και προσφέρει. Και ας μην κάνει σε κανέναν εντύπωση αν μια απλή νοικοκυρά, από την οποία δεν έχει ιδιαίτερες αξιώσεις, είναι περισσότερο εσωτερίστρια από εκείνον που είναι χωμένος στα κείμενα της αρχαίας σοφίας, έστω και αν αυτή τα αγνοεί. Διότι η ενασχόληση με το σπίτι και το μεγάλωμα των παιδιών είναι μια πραγματικά εσωτερική υπηρεσία και σε αυτή μπορεί κανείς πράγματι να δει την αναλογία και εκδήλωση των όψεων της Θεότητας. Διότι αυτή η απλοϊκή νοικοκυρά μπορεί να έχει κατανοήσει σε μεγαλύτερο ουσιαστικό βάθος όλα εκείνα που ο πρώτος απελπισμένα και με αγωνία ψάχνει να βρει τεκμηρίωση στα βιβλία του.
Πράγματι, κάποιες φορές είναι να απορεί κανείς με την τάση των αυτοαποκαλούμενων εσωτεριστών να περιορίζουν εκείνο που από τη φύση του είναι απεριόριστο. Ψάχνουν με μανία να βρουν νόμους και λόγους στην αρχαία σοφία προκειμένου να αποκλείσουν (άρα να χωρίσουν και να περιορίσουν) κάτι το οποίο συμβαίνει. Εγώ σας λέω πως όλα μπορούν να συμβούν και πίσω από τους Νόμους υπάρχουν άλλοι Νόμοι. Μήπως κατέχει κανείς από εσάς το σύνολο της Σοφίας ώστε να κρίνει;
Και όμως, στον κόσμο των εσωτεριστών επικρατούν όλα εκείνα τα οποία συμβουλεύουν τους άλλους να υπερνικήσουν ή ακόμη και τους κρίνουν για την αδυναμία τους εκείνοι που θα έπρεπε να είχαν τη μεγαλύτερη κατανόηση. Γιατί, παιδιά μου; Ελέγξτε τους εαυτούς σας και δείτε την κατάκριση που έχετε μέσα σας να σας σιγοτρώει. Θέστε το νυστέρι του χειρουργού και πετάξτε την έξω για να αναπνεύσετε ελεύθεροι την πνοή της Ζωής. δεν είστε ιδιαίτεροι, ξεχωριστοί από τους υπόλοιπους επειδή μελετάτε συγκεκριμένα αναγνώσματα. Τα βιβλία σας θα παραδοθούν στην ίδια στάχτη που θα παραδοθείτε κι εσείς. Διότι ότι δεν βρίσκει εφαρμογή θα παραδοθεί στη φθορά.

Δεν θα ήταν άσκοπο να αναφερθώ επιπλέον στην τυπολατρεία των αυτοαποκαλούμενων εσωτεριστών και ας σημειωθεί ότι δεν μιλώ για όλους αδιακρίτως. Ο καθένας ας κάνει την αυτοκριτική του. Όμως ένας σημαντικός αριθμός πιστεύει ότι είναι ανώτερος από τον υπόλοιπο κόσμο και ειρωνεύεται και περιφρονεί την πίστη των ανθρώπων. θεωρεί ότι, ως εσωτεριστής, είναι υπεράνω της αυθεντίας και όμως είναι με πραγματική μανία αντιγράφει και χρησιμοποιεί τα αποφθέγματα των Διδασκάλων για να στηρίξει τη θέση του. Η επανάληψη των λόγων των σπουδαίων αυτών Ψυχών από μόνη της δεν είναι κακή. Κακή γίνεται όταν χωρίζει και όταν περιορίζει. Οι ίδιοι οι Διδάσκαλοι με σοφία φρόντισαν να αποκρύψουν τα ονόματα και τις ταυτότητές τους, τόνισαν πως σημασία έχει η Αλήθεια και όχι η αυθεντία και ποτέ δεν αξίωσαν ότι «εγώ το είπα», παροτρύνοντας ταυτόχρονα το μελετητή να ψάξει και να ερευνήσει ΤΑς γραφας, όχι ΤΗ γραφή.
Έχουμε, λοιπόν, τις ορδές των πεπλανημένων με μανία να υποστηρίζουν τη μια σχολή σε βάρος της άλλης, μια διδασκαλία σε βάρος μιας δεύτερης και, ενδόμυχα ή απολύτως εξωτερικευμένα, τον ένα Διδάσκαλο έναντι του άλλου. Θυμηθείτε πως κατά τη μελέτη και το έργο σας λειτουργείτε σημαντικά με το νοητικό φορέα και κινδυνεύετε από τη νοητική πλάνη. Μια νοητική πλάνη που δεν σας επιτρέπει να κατανοήσετε πως το «βοήθα Παναγιά μου» του απλού κόσμου είναι μια ισχυρή επίκληση που βρίσκει ανταπόκριση. Ποιοί είστε εσείς που θα αρνηθείτε πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει; Και ακόμη και αν δεν μπορούσε να συμβεί, με ποιά σοφία γνωρίζετε πως αυτή η κατ’ εσάς ανόητη επίκληση δεν θα κινητοποιήσει σε δεύτερο χρόνο μηχανισμούς που θα οδηγήσουν τον άνθρωπο αυτό προς την Αλήθεια που μπορεί να προσεγγιστεί; Βλέπουμε με θλίψη αν και με κατανόηση τέτοιες πλάνες να απομακρύνουν τα παιδιά του Θεού από την Ατραπό και με οδύνη παρακολουθούμε πολλούς από εσάς να είστε υπεύθυνοι για κάτι τέτοιο. Σας πληροφορώ πως η Ευθεία Οδός είναι απόλυτα ελκτική και θα έλξει όλους σας.
Σας ειπώθηκε από παλιά πως ο πραγματικός Αντίχριστος είναι ο ζηλωτής της 2ης Ακτίνας που επιτρέπει τον αυξανόμενο έλεγχο του Ενοίκου του-παραπλανητής ψυχών-, ενώ ο ζηλωτής της 3ης Ακτίνας που δεν συντρίβει τον ένοικο είναι ο διαφθορέας ψυχών. Αυτός ο τελευταίος μέσω του Νου διαστρέφει το πραγματικό, το αληθινό, το αιώνιο. Η 3η ακτίνα, όπως ξέρετε, αναφέρεται στην ενεργό Νοημοσύνη και θα είναι από το Νοητικό κόσμο που θα ξεπηδήσει ο Ψευδοπροφήτης, μέσα από τη διεστραμμένη και διαστρεβλωμένη χρήση της νοητικής δύναμης. Ο Νους είναι χωριστικός, όπως έχει ειπωθεί, η αγάπη είναι ελκτική και συνεκτική. Παρατηρείστε την ανθρώπινη ιστορία και δείτε ότι μέσα από τις τάξεις των θρησκειών ξεπήδησαν οι αιρετικοί. Ο ίδιος ο Ιησούς είχε έναν Ιούδα δίπλα του. Δεν θέτω τον εαυτό μου ενάντιο ή πολέμιο των «αιρέσεων». Σε αρκετές περιπτώσεις προσέδωσαν μια απαραίτητη ώθηση για Εξέλιξη και αναμόρφωση που τη συνοδεύει αλλά σε κάποιες άλλες, γνωστές σε σας, απογύμνωσαν τη διδασκαλία τους από το εσωτερικό-ενοποιητικό στοιχείο και της προσέδωσαν μια κακώς νοούμενη (και εφαρμοζόμενη) «εκλογίκευση». Την έκαναν πιο «ρεαλιστική», αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη αλλά η μεγάλη διαφορά είναι στο τι πραγματικά ορίζει ο ρεαλισμός. Σίγουρα πάντως όχι μόνο εκείνα που βλέπουν τα μάτια σας και κατανοούν οι εγκέφαλοί σας. Θα είναι πάντα αυτός ο κανόνας: οι αιρετικοί θα προκύπτουν μέσα από τις ίδες τις θρησκείες, ο ψευδοπροφήτης μέσα από τους κόλπους της όποιας «εκκλησίας» (με την έννοια που της δόθηκε στην αρχαία Ελλάδα), ο προδότης μέσα από τους ομοίους του.
Ναι, ας μην σας κάνει εντύπωση, μέσα στους ίδιους τους κόλπους των εσωτεριστών, με την έννοια που δόθηκε παραπάνω, υπάρχουν άνδρες και γυναίκες που διαστρεβλώνουν την αλήθεια συνειδητά ή ασυνείδητα, ο καθένας στο δικό του βαθμό και με το δικό του τρόπο. Αλλά υπάρχει μέριμνα και για αυτούς.
Θυμηθείτε πως ενώ η δημιουργία ομάδων είναι απολύτως επιθυμητή και αναμενόμενη, η οποιοαδήποτε σύσταση ομάδας θα πρέπει να στοχεύει στην υπηρεσία στο σύνολο και όχι στην ικανοποίηση ατομικών αστρικών και νοητικών επιθυμιών. Το μοίρασμα αξιωμάτων μεταξύ των μελών της είναι μια μη επιθυμητή πρακτική που έχει οδηγήσει σε μεγάλα δεινά. Εκείνον τον οποίο εσείς δεν μυείτε ας μην ξεχνάτε πως μπορεί να έχει μυήσει ο Ουράνιος Μυητής όσο εσείς ανταλλάζετε μεταξύ σας βαθμούς, μυήσεις και αξιώματα που δεν έχουν αντίκρυσμα. Στην ουράνια αντιστοιχία τους οι βαθμοί και οι μυήσεις αυτές αναφέροντα, εκτός των άλλων, σε επίπεδα υπηρεσίας. Ο περισσότερο Μυημένος είναι και ο μεγαλύτερος υπηρέτης, όπως ο Χριστός υπηρετεί ακόμη την ανθρωπότητα και ο Πλανητικός Λόγος το σύνολο της Ζωής στον πλανήτη. Η διαστροφή όμως έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που ζείτε για να πάρετε τους τίτλους αυτούς και σε μια ομάδα, την οποία δεν θα χρειαστεί να ονομάσω, έχει καταλήξει να επιθυμεί να εισέλθει κανείς όχι για τον αρχαίο λόγο της σύστασής της αλλά για να απολαύσει τα υλικά αγαθά που εκείνη, μέσω των διασυνδέσεων των μελών της στην ανθρώπινη κοινωνία, θα του παρέχει.
Για εσάς, ιερεύς του Θεού του Υψίστου μπορεί να γίνει όποιος περάσει από τη δική σας έγκριση και για αυτό συνήθως αποκλείετε γυναίκες, ανθρώπους που ανήκουν σε συγκεκριμένες φυλές, ομοφυλόφιλοι και τόσοι άλλοι. Η υποκρισία ξεχειλίζει όταν, ενώ οι Αρχές σας (αναφέρομαι σε αυτά που λέτε καταστατικά, τυπικά, κανόνες κλπ) επιτρέπουν τη συμμετοχή όλων στους σκοπούς σας, με τον τρόπο σας παρακάμπτετε τις Αρχές σας και τους αποκλείετε, αυτοανακυρήσσοντας τους αυτούς σας θεματοφύλακες της παράδοσης και της αλήθειας. Για αυτό το λόγο η Διδασκαλία θα δοθεί σε ανθρώπους άσημους στα μάτια σας και θα κατακερματιστεί σε πολλούς από αυτούς που θα σχηματίσουν μικρές ομάδες αποδυναμώνοντας τις δικές σας μέχρι όλοι μαζί να καταλάβετε οτι είστε μικρά κύτταρα που μόνοι ενοποιημένοι μπορείτε να σχηματίσετε ένα λειτουργικό όργανο.
Επαγρυπνείτε, παιδιά μου απέναντι στον ίδιο σας τον ένοικο και μη στέκεστε στην εξωτερική όψη.

——————————————————————————————————-

Ρωτάς ποιόν δρόμο πρέπει να ακολουθήσει κανείς. Και απαντώ: της Αγάπης. Σου ακούγεται όμως γενικό. Είναι στην ουσία για τους ομοφυλόφιλους που με ρωτάς αλλά η απάντηση δεν αλλάζει. Για όποια ομάδα και αν με ρωτούσες η απάντηση θα έμενε στερεότυπη. Μην ξεχνάς πως η Αγάπη συνθέτει, έλκει και θεραπεύει. Για το λόγο αυτό η προσέγγισή σου στα ομοφυλόφιλα παιδιά του Θεού πρέπει να διακατέχεται από αυτήν. Εάν τους προσεγγίζεις ως άρρωστα, διεστραμμένα πλάσματα θα έχεις την ανάλογη ανταπόκριση. Εάν τους προσεγγίζεις με σκοπό να τους δώσεις τη βοήθειά σου ενώ δεν στη ζήτησαν, πάλι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο. Πως πρέπει να τους προσεγγίζεις;
(συνεχίζεται)

Advertisements