Ανθρωπότητα

Σε τι επίπεδα βρίσκεται η Ανθρωπότητα στην εποχή μας; Κρίνονται ως ενθαρρυντικά ή ως απογοητευτικά;

Κοίταξε παντού γύρω σου. Θα δεις πόλεμο, θάνατο, αρρώστεια, μοναξιά και μίσος. Δεν θα έχεις άδικο, λοιπόν, αν κρίνεις απογοητευτική την κατάσταση, γιατί κρίνεις από την περιορισμένη οπτική γωνία, καθώς και από τις εικόνες που εσκεμμένα σου προβάλλονται. Βλέπεις την επιφάνεια και είναι μια αληθινά διαταραγμένη επιφάνεια. Εκείνοι όμως που βλέπουν σε βάθος ανθρώπινου χρόνου και σε βάθος κατανόησης, χωρίς να αμφιβάλουν για το δύσκολο της περίστασης, γνωρίζουν ότι αυτές είναι οι ταραχές πριν τη νηνεμία. Η ανθρωπότητα, διαμέσου αντιξοοτήτων προοδεύει κι εξελίσσεται αλλά είναι πολλά ακόμη εκείνα που πρέπει να γίνουν και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται δυνάμεις ορατές και αόρατες. Η ανθρωπότητα, μέσα στα είκοσι επόμενα χρόνια θα υποστεί τα αποτελέσματα μιας σημαντικής διεύρυνσης της συνειδητότητάς της. Δεν θα λάβει μύηση ωστόσο πριν περάσει ακόμη αρκετός καιρός. Πάντως ήδη πρέπει να διαπιστώνεις ότι η συνειδητότητά της έχει επεκταθεί αλλά αυτό είναι η πρώτη μόνο φάση.
Το ανθρώπινο βασίλειο ρυθμίζεται έντονα από την 4η Ακτίνα και αυτό σημαίνει πως υφίσταται όλες τις επιδράσεις της και τις δύο της φαινομενικές όψεις. Έχει πάρα πολύ καιρό ακόμη μπροστά της για να επιτύχει την αρμονία, προς το παρόν αρκείται στη διαμάχη και δεν εκπέμπει τον ήχο του Άλφα με το σωστό του τόνο. Παρά ταύτα σημαντικά βήματα έχουν γίνει και θα γίνουν και άλλα ακόμη. Είναι ορατά στην καθημερινότητά μας, σε μικρές – φαινομενικά – πράξεις και αντιδράσεις, από το πιό μικρό παιδί ως τον περισσότερο συνειδητοποιημένο ενήλικα.
Το μεγάλο μάθημα που σε αυτό τον κύκλο οφείλει να μάθει η ανθρωπότητα είναι η Αγάπη και δειλά δειλά προς αυτή την κατανόηση οδεύει εν μέσω θρήνων και οδυρμών, τόσο στο επίπεδο των διαπροσωπικών σχέσεων όσο και στο επίπεδο της συλλογικής ανθρωπότητας. Η κατανόησή της της Αγάπης είναι προς το παρόν παιδαριώδης, παρά μερικές φωτεινές εξαιρέσεις αλλά πολλή εργασία γίνεται σε αυτή την κατεύθυνση και υπάρχουν σοβαροί λόγοι εξ αιτίας των οποίων κρίνεται ότι η ανθρωπότητα βρίσκεται σε καλό δρόμο αν και ακόμη καρκινοβατεί και υπολείπεται σημαντικά σε ανάπτυξη.

Επανέρχομαι στο ζήτημα των ομοφυλοφίλων και ζητώ μια επιπλέον τοποθέτηση…

Ειπώθηκαν αρκετά στο κείμενο «μια εσωτερική προσέγγιση της ομοφυλοφιλίας. Ήταν ένα αρκετά τολμηρό κείμενο αλλά ταυτόχρονα ένα ρίσκο που έπρεπε να παρθεί και την ίδια στιγμή μια νουθεσία ως προς τους αυτοαποκαλούμενους εσωτεριστές που κλείνονται πίσω από φράσεις και διδασκαλίες άλλων και τις αναπαράγουν χωρίς ποτέ να διαλογιστούν γύρω από αυτές. Ας γίνει απολύτως ξεκάθαρο ότι κανείς δεν είναι εσωτεριστής όταν αναπαράγει απόψεις άλλων και όταν τις χρησιμοποιεί με χωριστικό τρόπο χωρίς να διαλογίζεται για αυτές. Μπορεί να εχει αποστηθίσει οποιαδήποτε διδασκαλία σε οποιοδήποτε ιερό βιβλίο και να ψάχνει με αγωνία να βρει το απόσπασμα που, κατά τη γνώμη του «απαντάει» σε μια δεδομένη κατάσταση. Αυτή είναι μια λάθος προσέγγιση και γνωρίζω πως την είχες κάνει κι εσύ στο παρελθόν με την Αγία Γραφή των χριστιανών. Μέσα από μια τέτοια πλανημμένη τακτική, ο κόσμος βρίσκει πως ο Ιησούς, για παράδειγμα, δεν μίλησε επί παντός του επιστητού. Δεν είναι έτσι. Μίλησε για τις βασικές αρχές, οι οποίες προσαρμόζονται στις εκάστοτε συνθήκες της κοινωνίας και του πολιτισμού που διαμορφώνεται και δεν ήταν δυνατό να αναφερθεί σε καταστάσεις συγκεκριμένες που δεν υπήρχαν στην εποχή του.
Γνωρίζω καλά πως αρκετούς ξένισε η αναφορά μου στο ότι η ανθρωπότητα καθίσταται ανδρόγυνη διότι σε μια άλλη διδασκαλία έχει ειπωθεί πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Όταν ειπώθηκε κάτι τέτοιο, η ανθρωπότητα βρισκόταν σε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Ας πούμε ότι δεν ήταν έτοιμη και τα χρόνια που ακολούθησαν το απέδειξαν: υπήρξε μια εκρηκτική αύξηση της σεξουαλικής απελευθέρωσης, με υπερβολικό τρόπο και μια συνοδός αύξηση των σεξουαλικών νοσημάτων. Η ανθρωπότητα αργά και παιδαριωδώς δοκίμασε τις δυνάμεις της στο σεξ και το αποτέλεσμα της ανισόρροπης αυτής κατάστασης, όπως και της συνδυασμένης της επίκλησης, ήταν η εμφάνιση μιας σειράς σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων. Τώρα έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες και όσο το χρονικό αυτό διάστημα είναι ασήμαντο για εκείνους που κατοικούν στα εσωτερικά πεδία, εντούτοις είναι σημαντικό για μια ανθρωπότητα που βραδέως καθίσταται περισσότερο νοητική. Τώρα, λοιπόν, είναι πιο κατάλληλη στιγμή για να ειπωθούν πράγματα που τότε δεν θα πρόσφεραν τίποτα περισσότερο παρά μια συνεισφορά σε μια ανισορροπία.
Με το κείμενό μου εκείνο, λοιπόν, δεν είχα πρόθεση να υπερασπιστώ μια σεξουαλική επιλογή αλλά πονεμένους ανθρώπους που δεν βρίσκουν κατανόηση πουθενά, ούτε καν στους Εσωτεριστές που θα όφειλαν να κατανοούν περισσότερο. Αντί αυτού, όμως, εκείνοι γίνονται εξαιρετικά επικριτικοί απέναντι σε παιδιά του Θεού και στα ανόητα εξωτερικά τυπικά μερικών από αυτούς η ομοφυλοφιλία αποτελεί εμπόδιο χορήγησης «βαθμών» και «τίτλων» αλλά και αποδοχής στις εσωτερικές τους ομάδες. Θα σας έκανε μεγάλη εντύπωση εάν σας έλεγα πως ανάμεσά σας κυκλοφορούν άνθρωποι που έχουν λάβει μύηση αλλά είναι ομοφυλόφιλοι; Η συμπεριφορά σας αυτή είναι που έχει οδηγήσει ένα μεγάλο μέρος από αυτούς να δηλώνουν άθεοι και αυτό για μένα είναι ένα πεδίο δοκιμασίας δικής μου: η πρόκληση όχι του να δηλώσουν την πίστη στο Θεό κάποιας θρησκείας αλλά η βεβαιότητα πως δεν είναι μόνοι και πως υπάρχει φροντίδα και για αυτούς, χωρίς να είναι καταραμένοι και να αποκλείονται από το 5ο Βασίλειο. Δεν έχω σκοπό, λοιπόν να επικροτήσω ή να καταρρίψω μια συγκεκριμένη σεξουαλική πρακτική – αυτό, σε αυτή τη φάση, δεν με ενδιαφέρει. Ούτε και να ισχυριστώ ότι μιλώντας για ανδρόγυνη πορεία της φυλής εννοώ την τέλεση από όλους ανδρόγυνων σεξουαλικών συμπεριφορών. Μιλώ για την πορεία της ανθρωπότητας, ωστόσο, στην κατάσταση της ισορροπίας των φύλων μέσα στο ίδιο άτομο. Οι επερχόμενες φυλές θα διαφέρουν λίγο ως προς τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά του φύλου, καθώς η Σύνθεση θα προελαύνει ολοένα και περισσότερο και λίγο, σε λεπτά σημεία θα διαφέρει ο άντρας από τη γυναίκα, καθώς θα εκφράζεται ισχυρότερα η αληθινή φύση της Ψυχής που δεν είναι ούτε αρσενική ούτε θηλυκή. Αυτή τη μεγαλειώδη στιγμή και κατάσταση εκφράζουν οι ομοφυλόφιλοι άντρες και γυναίκες αλλά πολύ ατελώς ακόμη. Θα περάσουν από αυτό το απαραίτητο στάδιο εκπαίδευσης, ωστόσο και θα ετοιμαστούν, διότι ακόμη είναι ανέτοιμοι. Θα πρέπει, λοιπόν, να δείτε με άλλο μάτι τη σταδιακή εξαφάνιση των χαρακτηριστικών, βιολογικών και ψυχολογικών του φύλου, που τόσο ενοχλεί τους ακραία συντηρητικούς.

Η σημερινή, παγκόσμια οικονομική κρίση, τι ρόλο έχει να παίξει στην εκπαίδευση της ανθρωπότητας;

Οτιδήποτε έχει παγκόσμια κλίμακα έχει και παγκόσμιες συνέπειες. Ό,τι αντιμετωπίζετε ως σύνολο σας εκπαιδεύει και ως σύνολο. Τα χρήματα, όπως γνωρίζεις, δεν είναι παρά ενέργεια σε συμπύκνωση. Η οικονομική κρίση, λοιπόν, δεν είναι παρά ανωμαλία στη διαχείρηση της ενέργειας, πρόβλημα στη διακίνησή της και αποτελεί έναν πειραματισμό στο να εκπαιδευτείτε να τη χειρίζεστε. Η περίοδος αυτή θα αργήσει να τελειώσει και την ακολουθούν άλλες δύο κρίσεις: η μία θα είναι κρίση κοινωνική και η άλλη θα σχετίζεται με κάποια ασθένεια σε παγκόσμιο πεδίο. Μετά την τριπλή αυτή δοκιμασία η ανθρωπότητα θα βρεθεί προ των πυλών της μύησης και θα είναι πιο κοντά στο στόχο της.
Ήδη, τόσο η οικονομική κρίση όσο και η ασθένεια της γρίπης, στην οποία δώσατε περισσότερη σημασία από όση έπρεπε, σας ανάγκασε για μια ακόμη φορά να λειτουργήσετε ως ομάδα, παρά τις όποιες διαφορές σας και την αδυναμία ακόμη προσέγγισης των συνανθρώπων σας. Βρέθηκε επίσης άλλο ένα σημείο επαφής – η ανάγκη σας να προστατεύσετε το περιβάλλον, μια ανάγκη αγνή στα θεμέλιά της αλλά την οποία εξωτερικεύετε επίσης με λανθασμένο τρόπο. Ωστόσο ακόμη και οι αποτυχίες είναι κατανοητές και μέρος του σχεδίου ή απαραίτητο στάδιό του.
Η συνδυασμένη επίδραση των κρίσεων θα είναι η κατανόηση εκ μέρους σας ότι δώσατε σημασία εκεί που δεν έπρεπε. Θα διανύσετε μια περίοδο εσωστρέφειας σε παγκόσμιο επίπεδο και επαναπροσδιορισμού των αξιών της ζωής σας αλλά στο τέλος θα βγείτε νικητές.

Ακούγονται λίγο δύσκολο να συμβούν όλα αυτά μέσα σε έναν κόσμο που ουσιαστικά δεν τον ενώνει καμία παγκόσμια συμφορά. Σε πολλά μέρη του κόσμου εξακολουθούν οι πόλεμοι και οι καταστροφές.

Είναι επώδυνος και ανηφορικός ο δρόμος του Γολγοθά. Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι παρά η όψη της προσπάθειας επέκτασης της περιφέρειας. Αυτή είναι η δράση του Δακτυλίου Χάους στον κόσμο, το νοούμενο «κακό», που ακόμη δεν κατανοείτε. Υπάρχει μια απόκρυφη γνώση, την οποία ελάχιστοι κατέχουν σε αυτό τον πλανήτη. Θα την ονομάσω «εσωτερική γεωπολιτική» αλλά ελάχιστα θα πω για αυτήν γιατί μια τέτοια γνώση θα τη χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για σκοτεινούς σκοπούς και όχι για την επίτευξη σύνθεσης και κατανόησης.
Σε κάθε δημιουργημένο κράτος υπάρχει ένας σταυρός, ο οποίος αποτελείται από δυο τρίγωνα, ισοσκελή ή ισόπλευρα. Οι τέσσερις πλευρές του σταυρού αντιστοιχούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και στα πιο απομακρυσμένα όρια του κράτους. Στις κορυφές του σταυρού αυτού (που έχει σημασία ότι σε άλλες περιπτώσεις είναι ισοσκελής και σε άλλες σταυρούς θυσίας) «τοποθετούνται»4 ενσαρκωμένοι (σε λίγες περιπτώσεις και μη ενσαρκωμένοι) άνθρωποι. Καθένας από αυτούς εκφράζει τις ποιότητες μιας από τις 4 Ακτίνες ιδιότητας. Στον οριζόντιο ή κάθετο άξονα του σταυρού, τα Εγώ που έχουν ενσαρκωθεί ή όχι εκφράζουν επίσης την Ακτίνα ιδιότητας που σχετίζεται εντονότερα με μια από τις τρεις Ακτίνες όψης. Έτσι, μαζί με το Εγώ που βρίσκεται στο σημείο ένωσης των πλευρών του Σταυρού, εκφράζονται όλες οι Ακτίνες σε ένα κράτος: η πλευρά στην οποία τα Εγώ εκφράζουν τις Ακτίνες όψης (που μπορεί να είναι η οριζόντια ή η κάθετη) είναι και η πλευρά που συμβολίζει την κατάσταση του κράτους στο τώρα, ανάλογα με τις ακτίνες των τριών Εγώ που βρίσκονται πάνω σε αυτό τον άξονα. Για παράδειγμα, εάν τα Εγώ της πλευράς αυτής βρίσκονται στην 1η, 3η και 5η Ακτίνα, οι ποιότητες αυτών των Ακτίνων ρυθμίζουν τη ζωή, τη δράση και τις ποιότητες του κράτους αυτού.
Από την ένωση των άκρων του Σταυρού αυτού σχηματίζονται δύο τρίγωνα, ένα πάνω κι ένα κάτω. Οι Ακτίνες που βρίσκονται στο επάνω τρίγωνο εκφράζουν, μιλώντας απλοϊκά, τις Ακτίνες που θα παίξουν ρόλο στην εξέλιξη του κράτους στο μέλλον: είναι, εν πολλοίς, το μάθημα που θα πρέπει το κράτος αυτό να διδαχθεί για να εξελιχθεί. Το κάτω τρίγωνο εκφράζει τα διδάγματα του παρελθόντος, τις καταβολές του κράτους και ό,τι έχει κερδηθεί από τους αιώνες της εκπαίδευσης.
Όλα αυτά ακούγονται πολύ μπερδεμένα αλλά εσκεμμένα ορισμένες γνώσεις παραλείπονται αλλά θα αποκαλυφθούν στο μέλλον, όταν οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκότερες. Εδώ έγιναν μερικές νύξεις μόνο. Για την Ελλάδα, που προφανώς σε ενδιαφέρει περισσότερο, μπορώ να σου πω ότι στην παρούσα φάση ο Σταυρός είναι Σταυρός θυσίας, ενώ παλιότερα ήταν ισοσκελής (οι Σταυροί μπορούν να μεταβάλλονται, όπως και τα τρίγωνα βάσει ορισμένων συνθηκών που δεν αποκαλύπτονται). Στην τωρινή εποχή, λοιπόν, ο Σταυρός έχει ως 4 άκρες του (χωρίς να γίνει αναφορά στα ακριβή γεωγραφικά σημεία του τόπου ενσάρκωσης των Εγώ): 1) την περιοχή της βόρειας Ελλάδας δεξιότερα του νομού Θεσσαλονίκης κι εκτός από αυτόν 2) την Κρήτη, κάπου στα όρια των νομών Χανίων και Ρεθύμνου 3)συγκεκριμένο νησί της Δωδεκανήσου 4) Δυτική Ελλάδα σε νησί των Επτανήσων. Εστιακό σημείο είναι η Αττική και τα πέριξ αυτής αλλά το Εγώ εκείνο δεν βρίσκεται σε ενσάρκωση και δεν έχει φύλο. Τα υπόλοιπα 4 είναι 2 άντρες και 2 γυναίκες και ο ένας λειτουργεί ως πολικό αντίθετο του άλλου. Οι Ακτίνες που εκφράζονται μέσω των 4 αυτών σημείων (και του 5ου εστιακού) δεν αποκαλύπτονται, μπορεί όμως κανείς με προσέγγιση να τις βρει αν μελετήσει λίγο τα χαρακτηριστικά των περιοχών αυτών, τα επιτεύγματα που με αυτές σχετίζονται και τις αντιλήψεις που στις περιοχές εκείνες επικρατούν.
Το γεγονός ότι 3 από τα συνολικά σημεία εκφράζουν από δύο Ακτίνες το ένα δεν πρέπει να σας μπερδέψει καθώς από τη διπλή αυτή Ακτινική επίδραση η συγκεκριμένη Ακτίνα ιδιότητας σχετίζεται στενά με την Ακτίνα Όψης που κυριαρχεί…

Advertisements