Ρωτάς πολλά και δεν παίρνεις απάντηση. Μη σου κάνει εντύπωση διότι δεν είναι κάθε ερώτηση σημαντική για το Σχέδιο. Επιλέγω να μιλήσω μόνο για εκείνα που, με κάποιον αδιόρατο τρόπο σε σένα, κατά μια έννοια έχουν κάποιο ρόλο να παίξουν. Δεν είμαι εδώ για να λύσω προσωπικές απορίες αλλά να δώσω στοιχεία πάνω σε συλλογικά ερωτήματα. Σημείωσέ το αυτό: είπα «να δώσω στοιχεία» και όχι «να απαντήσω» διότι η απάντηση έχει το χαρακτήρα του αμετάκλητου και τίποτα δεν είναι αμετάκλητο εκτός ίσως από το Έλεος της Θεότητας και την Αγάπη που διακατέχει την Εκδήλωσή Της. Όλα τα άλλα τίθενται υπό διαπραγμάτευση σε αυτό τον κόσμο και σε άλλους πολλούς.
Βρίσκω σημαντικό, ωστόσο να κάνω μερικές νύξεις πάνω στις γυναικείες ασθένειες και να πω ότι προκύπτουν από την ακατάσχετη «τάση για ζωή». Μιλώντας για ακατάσχετη τάση προς ζωή θα πρέπει να καταλάβετε ότι αναφέρομαι ουσιαστικά στη μορφική της πλευρά, επομένως οι ασθένειες αυτές είναι επίσης εξαιτίας «τάσης για μορφή» και όλο αυτό δεν είναι παρά μια αστρική επιθυμία χωρίς έλεγχο. Η επιθυμία όμως αυτή, παραδόξως, δεν σχετίζεται τόσο με το συναίσθημα αλλά με την επιθυμία για μορφή και μέσα από αυτή τη συλλογιστική θα κατανοήσετε την αιτία για την οποία οι γυναίκες προσβάλλονται λιγότερο συχνά και πεθαίνουν από καρδιακές παθήσεις αλλά πολύ συχνότερα είναι επιρρεπείς σε παθολογίες των ενδοκρινών αδένων, του αίματος και των γεννητικών τους οργάνων: οι ενδοκρινείς είναι το αποτέλεσμα της αιθερικής πίεσης προς μορφή, το αίμα είναι η ζωή που διαπερνά και συντηρεί τη μορφή και τα γεννητικά όργανα ο τόπος που η ζωή μορφοποιείται. Εάν διαλογιστείτε στο ότι η επιθυμία προς μορφή κατά κάποιο τρόπο εξαντλεί τους μηχανισμούς μορφοποίησης και επομένως προκαλεί μια ισχυρή αντιδραστική έκλυση δύναμης από τους μη μορφικούς φορείς, όπως είναι ο Νους, τότε ίσως κατανοήσετε για ποιό λόγο οι γυναίκες είναι επίσης επιρρεπείς σε ψυχολογικές – ψυχιατρικές καταστάσεις και σε νόσους του θυρεοειδούς. Μιλώ αποσπασματικά και υπαινικτικά, δίνω στοιχεία και τροφή προς διαλογισμό. Αλλά όταν τα στοιχεία αυτά συνδεθούν και επεκταθούν κατόπιν σύνθεσης και κατανόησης, θα σας βοηθήσουν να συλλάβετε για ποιό λόγο οι γυναίκες είναι εκείνες που περισσότερο από τους άντρες ζητούν «ένα θαύμα» τόσο ως προς τη Θεραπευτική όσο και στην υπόλοιπη ζωή τους: το «θαύμα» είναι μια αστρική επιθυμία και το συνδέουν με τη Μορφή. Για αυτό το λόγο δεν μπορούν να δουν τα πραγματικά θαύματα…
Θα έρθει λοιπόν στιγμή που θα κατανοήσετε πως ο καρκίνος δεν είναι παρά «ζωή σε καταπίεση» ή καλύτερα «ζωή υπό περιορισμό» και αυτό διότι υπάρχει «φράγμα ζωής» που στην ουσία είναι φράγμα μορφής – ένα απαραίτητο δηλαδή όριο στην ανισόρροπη τάση προς μορφή-ζωή. Διότι είναι διαφορετικές έννοιες η Ζωή και η ζωομορφή: η πρώτη παράγει τη δεύτερη αλλά δεν περιορίζεται από αυτή ενώ η δεύτερη δεν είναι παρά μια μόνο έκφανση – έκφραση της δεύτερης, μια ζωή σε εγκλεισμό και για αυτό όταν κανείς στερείται τη δεύτερη προς όφελος του όλου κερδίζει την πρώτη. Αυτή είναι μια έννοια της «αιωνίου ζωής κι ανάπαυσης» που πρεσβεύει και ο χριστιανισμός και άλλες δοξασίες. Εδώ βρίσκεται ένα από τα μυστικά της ερμηνείας του Όσιρη και του Χριστού και όλων των μύθων θυσίας.

Advertisements