Από τη συζήτηση έχουν παραλειφθεί οι ερωτήσεις μου. Συμπεριλαμβάνονται μόνο οι απαντήσεις και οι μεγάλοι μονόλογοι.

Εάν η όρασή σας ήταν αναπτυγμένη θα βλέπατε τον κόσμο με άλλα μάτια. Μπορεί ο άνθρωπος να είναι, όπως λένε, το τελειότερο ον του πλανήτη αυτού, όμως οι αισθήσεις του και ιδιαίτερα η όραση, είναι βαριές. Στον άνθρωπο στον παρόντα κύκλο δεν δόθηκαν τα μυστικά των χρωμάτων: μερικά από αυτά μπορεί να τα δει αλλά δεν τα καταλαβαίνει, κάποια άλλα δεν τα βλέπει καθόλου. Τα ζώα τα βλέπουν όλα αλλά τους λείπει η ανάπτυξη του νου, που θα τους επέτρεπε να ξεκλειδώσουν τα μυστικά τους. Επειδή όμως ως ζώα έχουν όραση σε μερικά από αυτά, όταν θα μεταπηδήσουν στην ανθρώπινη εξέλιξη, θα φέρουν μέσα τους την αρχαία ανάμνηση και θα εξαρτηθεί από την περαιτέρω εξέλιξή τους εάν θα κάνουν τη χρωματική διαπίστωση και τη σύνδεση ανάμεσα στην όραση και την ακοή. Οι λίγες ανά τον κόσμο περιπτώσεις συναισθησίας σηκώνουν κάπως το πέπλο και αποκαλύπτουν αποσπασματικά ποιά θα είναι η εξέλιξη των αισθήσεων στους επόμενους κύκλους στο ανθρώπινο βασίλειο. Σε 2 χρόνια από τώρα και στο ζώδιο του Κριού, χιλιάδες δελφίνια και πιθηκοειδή θα περάσουν το κατώφλι και θα γίνουν άνθρωποι, καθώς ο Λόγος θα κάνει μια μεγάλη εκπνοή και μια πόρτα που μένει εδώ και αλησμόνητα χρόνια κλειστή θα ανοίξει.
Η σημερινή εποχή, οι τελευταίοι μήνες, σε βρίσκουν κάτω από την επόμενη επίδραση. Η 4η Ακτίνα πέρασε για σένα αλλά θα έρθει ξανά. Στην περίοδο της κυριαρχίας της έφερε εμένα να διασταυρώνομαι με το δρόμο σου αλλά τώρα έχει δώσει τη θέση της στην 5η και τα επιτεύγματά της πάνω σου τα βλέπεις εσύ και οι άλλοι. Στο προσκύνημά σου σε αυτό τον κύκλο ορίστηκε οι ακτίνες που θα σε κυριαρχούν να είναι η 1η, η 4η και η 7η. Με άλλα λόγια έχεις έντονα αρσενικά στοιχεία, επομένως συνέχεια θα αναζητάς το θηλυκό και θα σε ταλαιπωρεί ο Άρης και η Αφροδίτη αλλά θα σε διακατέχει ο Δίας και ο Ερμής, το μεγάλο σου προσόν, θα προσπαθεί να σε γλιτώσει από τις κακοτοπιές. Η κυριαρχία της 5ης Ακτίνας επάνω σου αυτή την περίοδο κάνει την επικοινωνία μας προβληματική αλλά θα πρέπει να επιτρέψεις στο μαθητή του κυρίαρχού της να μιλήσει και να τον ακούσεις και να σε ακούσει κι αυτός. Ο Άρης ανατέλει πάνω σου τώρα και θα πρέπει να σκεφτείς ότι δεν ήταν πάντοτε Θεός του πολέμου αλλά γιός του Δία και το κόκκινό του χρώμα κρύβει το λευκό. Πρέπει να επισημάνεις τη διαφορά ανάμεσα στα δύο κόκκινα – το κόκκινο του Άρη κι εκείνο της Αφροδίτης. Μην ξεχνάς πως κάποτε επιθύμησαν να σμίξουν.
Όταν μια ψυχή απελευθερώνεται, αντιλαμβάνεται αμέσως ένα γκρι μεταλλικό χρώμα σε όλα γύρω του όσα μπορεί να αντιληφθεί. Το χρώμα αυτό είναι η αρχική διαπίστωση του αιθερικού σώματος, καθώς η όρασή του γίνεται πλέον αιθερική. Έχοντας ακόμη τις αναμνήσεις της ζωής που άφησε, μπορεί να αντιληφθεί τα σχήματα, τα περιγράμματα και τις μεταξύ τους σχέσεις καθώς και τη λειτουργικότητα που επί δεκαετίες, ως ανθρώπινο ον, έμαθε. Σύντομα όμως το χρώμα αυτό θα εγκαταλειφθεί και η όρασή του θα γίνει περισσότερο ιώδης που σε κάποιες περιστάσεις θα παρουσιάζει εκλάμψεις πορτοκαλί και κίτρινες. Από το σημείο εκείνο και πέρα, γρήγορα παύει η ανθρώπινη (όπως την είχε έως τότε) αντίληψη. Ότι κατανοεί το αντιλαμβάνεται ως διαβαθμίσεις φωτός και γύρω του βλέπει πολύ μαύρο χρώμα ανάμεσα στη βασική τριχρωμία. Κάπου μακριά, όμως, που συνήθως το αντιλαμβάνεται ως «ψηλότερα από αυτόν», βλέπει ένα φως που διαφέρει από τα άλλα. Ένα φως προς το οποίο εμφανίζει «ελκτικότητα». Αυτή είναι κοινή διήγηση σε πολλούς λαούς.
(συνεχίζεται)

Advertisements