Πριν περάσουμε στα υπόλοιπα, είναι σκόπιμο να κάνω μια παρένθεση. Αρκετοί με ρωτούν ποιός είναι αυτός του οποίου τα λόγια παραθέτω εδώ και αρκετά κείμενα. Είμαι σίγουρος, μάλιστα, πως πλάθουν με το μυαλό τους ιστορίες και φαντασίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Πιθανώς σε αυτό να ευθύνομαι κι εγώ και ο ίδιος γιατί φαίνεται σαν να συντηρούμε ένα μυστήριο. Πολλοί θα σκεφτούν πως αυτό αποτελεί ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, ένα τρικ με το οποίο θα αποκτήσω περισσότερους αναγνώστες και θα δημιουργήσω έναν κάποιο μύθο. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση και καμία τέτοια ανάγκη.
Όσα λέγονται εδώ δεν αποτελούν καμία Αποκάλυψη και καμία διδασκαλία. Θα έχουν παρατηρήσει οι αναγνώστες, μάλιστα πως είναι ελάχιστες οι «νέες» γνώσεις που παρέχονται και είναι μάλλον μια σύνοψη διδασκαλιών που έχουν δοθεί στο παρελθόν. Τόσο η σύνοψη αυτή όσο και οι διδασκαλίες οι ίδιες είναι ανοιχτές προς κριτική και εφαρμογή από εκείνον που ασχολείται με αυτές. Αν ο ίδιος κρίνει πως έχουν κάτι να προσφέρουν τις χρησιμοποιεί, διαφορετικά τις προσπερνάει και δεν υπάρχει καμία μομφή. Η αλήθεια καλύπτεται αλλά δεν αποκρύπτεται.
Ο υπαγορεύων τα κείμενα αυτά δεν ισχυρίζεται ότι είναι δάσκαλος ή διδάσκαλος. Δεν ισχυρίζεται πως διαθέτει καμία επιπλέον γνώση. Διαθέτει όμως εμπειρία και είναι σίγουρος ότι πολλοί διαθέτουν εμπειρία και γνώση πολύ μεγαλύτερες από τη δική του. Το μόνο που επιθυμεί να κοινοποιηθεί είναι ότι έχει άμεση σχέση με την 4η Ακτίνα και αυτό γνωρίζει καλά πως είναι μια πολύ αόριστη δήλωση. Είναι όμως αρκετή.

Η επικοινωνία μας ξεκίνησε από μια μάλλον αμοιβαία επιθυμία. Ούτε ο ίδιος ούτε εγώ πιστεύουμε στην τυχαιότητα, επομένως η συνάντησή μας είναι το αποτέλεσμα μιας βούλησης για την οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα. Δεν ξέρουμε ποιός είναι ο σκοπός, αν κι εκείνος τον υποψιάζεται χωρίς να τον δηλώνει και δεν ξέρουμε που θα οδηγήσει. Ξέρουμε όμως ότι αποτελεί κάρμα, για το οποίο εγώ δεν γνωρίζω τίποτα ενώ εκείνος γνωρίζει αρκετά. Αυτό τον καιρό, όπως δήλωσε στο προηγούμενο κείμενο, η 5η Ακτίνα έχει την περιοδική της επίδραση επάνω μου. Αυτό, εξαιτίας της δικής μου αδυναμίας, δυσχεραίνει την επικοινωνία σε πολλά επίπεδα της καθημερινής ζωής. Εκείνος δεν αντιμετωπίζει δυσκολία. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο, όμως, το οποίο είχε υπολογιστεί από εκείνον ενώ εγώ το είχα ξεχάσει.

Τα κείμενα αυτά που αποτελούν προϊόντα των συζητήσεών μας, εγώ τα βλέπω σαν το homework μου στα δειλά μου βήματα στο Προσκύνημα. Είθε να βοηθήσουν κάποιον που έχει ανάγκη. Όσοι δεν έχουν το ίδιο μέτρο ανάγκης ας αδιαφορήσουν και ας αναζητήσουν το μέτρο της αλήθειας που τους αντιστοιχεί σε άλλες πηγές. Όλοι μας θα γυρίσουμε εκεί από όπου φύγαμε και το δρόμο μας τον δείχνει, σε μη αναμενόμενες στιγμές, μια ακτίνα λευκού φωτός.

Advertisements